Cez provizórny most nemôžu prechádzať motorové vozidlá

25.05.2010 Stropkov

Bukovce 25. mája (TASR) - Provizórny pontónový most, ktorý v pondelok (24. 5. ) umiestnili cez obecný potok Chodčianka príslušníci ozbrojených síl SR v spolupráci so zamestnancami miestneho podielnického družstva, zatiaľ ...
Dočasné premostenie sa podľa slov starostu Bukoviec Jaroslava Paličku musí ešte dodatočne upraviť.
Mostovú súpravu poskytla obci v okrese Stropkov armáda ako alternatívu za most, ktorý 17. mája strhol rozvodnený potok Chodčianka. Motorové vozidlá majú naďalej zamedzený prístup k 16 rodinným domom a miestni obyvatelia k nim prechádzajú iba pešo cez lávku a poškodený most.
\"Občania obce zatiaľ nesmú prechádzať autami cez provizórny most, pretože osobné motorové vozidlá majú rázvor kolies približne jeden meter a 15 centimetrov a medzera medzi pásmi mosta je asi jeden meter, čo je dosť veľa. Tento priestor preto musíme vyplniť plechmi a následne namontovať zábradlia, \" uviedol pre TASR Palička. Ako dodal, plechy sú už pripravené a s ich inštaláciou sa začne v stredu v dopoludňajších hodinách.
Samospráva si náklady spojené so zaobstaraním plechov chce prirátať k výdavkom na záchranné a zabezpečovacie práce pri likvidácii následkov povodní. \"Materiál sme dostali od jedného podnikateľa, ktorý nám zaňho následne vystaví faktúru, \" vysvetlil Palička. Podľa jeho slov sa v blízkosti poškodeného mosta zriadi v krátkom čase ešte jedno provizórne premostenie, aby ho mohli využívať tak chodci, ako aj motoristi. \"Ide o dočasné riešenie, pokiaľ sa nám nepodarí postaviť nový most, \" informoval starosta Bukoviec. Ako poznamenal, o finančnú výpomoc v tejto súvislosti požiadal aj vládu SR.
V obci poškodili minulotýždňové záplavy okrem mosta aj lávku pre peších a multifunkčné ihrisko. Palička odhadol celkové škody na 450.000 eur.
 

Vyberte región